VMEŠAN TOFU S ŠPINAČO IN SUHIM PARADIŽNIKOM

 

Le nekaj dni pred gregorjevim, ki velja za znanilca pomladi in ptičje simfonije, smo za vas pripravili zajtrk za razvajanje v dvoje. Tokrat boste lahko ob ptičjem petju boljšo polovico presenetili z izvirnim ter bogatim zajtrkom za prav posebne priložnosti. Seveda pa je vredno omeniti, da je ta zajtrk odličen obrok za aktivno prebivalstvo ter športnike. Pretlačen tofu je namreč slasten in zdrav, vsebuje pa tudi čisto vse beljakovine, ki jih telo potrebuje ter veliko antioksidantov, mineralov in dobrih maščob. Naš tofu je narejen iz regionalne ekološke soje. Pri pripravi tega zajtrka se boste prav pozabavali ob ustvarjanju jedi, ki vas bo ob mešanju vseh sestavin s končnim izgledom zagotovo spomnila na dobra stara “vmešana jajčka”.

Potrebujemo:

tofu klasik
suh paradižnik/sveža paprika
fižol v konzervi
ketchup
špinača
peteršilj
toast
sol
poper
kurkuma
hren
peteršilj

Način priprave:

V ponvi na nekaj kapljicah olivnega olja prepražimo česen, s prsti na drobno zdrobimo tofu in ga pražimo nekaj minut, nato dodamo špinačo, sol, poper, in malo kurkume, da obarvamo tofu na rumeno barvo. Nato vse skupaj prelijemo s pol deci ovsenega mleka. Za svežino lahko dodamo suh paradižnik ali svežo papriko. Pokuhamo do poljubne teksture  in na koncu okrasimo s ščepcem svežega peteršilja in naribanega hrena.

Na krožnik serviramo še fižol iz konzerve in popečen toast ter po želji ketchup.

Avtor: Martin Rojnik
Tekst: Kaja Rojnik
Foto: Lara Pirc

#tofu #grashka #plantbased #vegan #food #organic #regional #local #europeanunion #greendeal #fromfarmtofork #healthy #nutritious #wholeplantbased #agriculture #sustainable