Tortilje

in

Oyster Jerky

 

V tortiljo zvite rastlinske dobrote z Oyster Jerkyem so nekaj kar buri našega nemirnega duha že odkar se je začelo poletje. Moški princip svoje tokratne atribute razkriva s pripravo “grillsko” naravnane jedi, katere skrivnost je v tem, da je poceni in okusna ter da jo pripravimo na en, dva, tri. S svojo raznovrstnostjo, ustvarjalno barvitostjo in prilagodljivostjo po Grashkinem navdihu zvita tortilja prinaša prednost piknik udejstvovanju, za katerega vajeti bodo v svoje roke prevzeli moški kulinarični jezdeci, ki nas bodo popeljali v pokuševalno popotovanje ter samo izkušnjo popestrili in nadgradili s svojimi čarovniškimi triki. Dodatek dehidriranega bukovega ostrigarja - Oyster Jerky s svojo konkretno, aromatično in začinjeno noto, tortiljo, po lestvici naših kulinaričnih kriterijev, ponese v sam vrh pripravljenih Grashkinih grill specialitet.

SESTAVINE:
dimljen bukov ostrigar Oyster Jerky
svež bukov ostrigar
tortilje
kisana mlada čebula
majoneza
sojin jogurt
sveža špinača
rdeča paprika
limona
sol
sveža meta
svež peteršilj
mlada čebula
česen
redkvice
sveža kumara

BELI PRELIV:
majoneza
jogurt

RDEČA SALSA ZA TORTILJO:
rdeča paprika
sveža meta
olivno olje
sol

Celo papriko damo v žerjavico, popečemo, da kožica počrni. Nasekljamo papriko na tanko, jo damo v možnar skupaj s sesekljanim peteršiljem, svežo meto, dodamo sok limone, olivno olje, sol in tremo dokler ne dobimo homogenejše mase za omako.

PRIPRAVIMO:
Na ponvi na ognju najprej popečemo svež bukov ostrigar, ga solimo. Pečenemu bukovemu ostrigarju dodamo narezano mlado čebulo in Oyster Jerky. Istočasno spečemo tortilje.  

Na tortiljo najprej zložimo sveže liste špinače, dodamo belo omako jogurta z majonezo, nato razporedimo pečen bukov ostrigar z Oyster Jerkyjem in mlado čebulo, dodaš rdečo salso, narezane kumare in redkvice. Nato v tortiljo zložimo omako/salso, svež bukov ostrigar, Oyster Jerky. Narežemo redkvice in sveže kumare.

Bon appetit!

Avtor: Martin Rojnik
Tekst: Kaja Rojnik
Foto: Sara Bunjevčević
 

#oyster jerky #kimchi #tempeh dimljen #tofu dimljen #grashka #plantbased #vegan #food #organic #regional #local #eurpeanunion #greendeal #fromfarmtofork #healthy #nutritius #wholeplantbased #agriculture #sustainable