TOAST SENDVIČ S ČIČERIKINIM BLOKOM CHIKO MEDITERAN IN PESTOM

 

Toast z novim mediteranskim Chikom je prava izbira za pripravo obroka na en, dva tri. V nov mediteranski okus Chikota smo dodali samo zdravje od surovin - ekstra deviško oljčno olje, sušene paradižnike in ga popestrili z začimbami bazilike, timijana, rožmarina in origana. S tem je mediteranski čičerikin blok dobil svežejšo noto, ki vam bo jedi popestril na drugačen način. Pesto si pripravite iz presežkov domače bazilike ali peteršilja, ki ju je ta čas na vrtovih običajno že v izobilju.

Potrebujete:
Chiko mediteran - bio fermentiran čičerikin blok
paradižnik (sorta volovsko srce)
bazilika
olivno olje
sončnična semena
česen
limonin sok
solata

Priprava:
Pesto pripravimo s svežo baziliko ali drugimi svežimi začimbami (peteršilj), praženimi sončničnimi semeni, svežim česnom, olivnim oljem, sokom limone, soljo in poprom.
Vse skupaj v procesorju zmešamo do želene konsistence. V hladilniku lahko hranimo pesto več dni, s tem da pokrijemo površje z olivnim oljem.
Za sestavo sendviča popečemo toast, namažemo obe plasti s pestom, dodamo rezine solate, paradižnika in Chiko mediteran. Toast sendvič je kot nalašč za piknik na travi.

Avtor: Martin Rojnik
Tekst: Kaja Rojnik
Foto: Lara Pirc

#chikomediteran #grashka #plantbased #vegan #food #organic #regional #local #eurpeanunion #greendeal #fromfarmtofork #healthy #nutritius #wholeplantbased #agriculture #sustainable