Telo v tem prečudovitem času kliče po vlakninah jeseni zraslega zelenja. Chiko klasik, kot eden izmed Grashkinih favoritov nadgradi še tako nevtralno zelenjavno skledo. Popečen ali pač “surov”, se poda v vsako jako jed, jo obogati s svojim beljakovinskim vložkom, ki ga vsak povprečno aktiven človek v življenju potrebuje še toliko več. Čičerika je namreč tako zelo zdrava stročnica, da se z njo lahko prehranjujete vsak dan, saj vsebuje veliko beljakovin, vlaknin, vitaminov in mineralov. Primerna je za vsejeda in rastlinojeda bitja.
Sestavine:
Chiko klasik
kodrolistni ohrovt
kitajsko zelje
kumare
robide
češnjev paradižnik
čebula
peteršilj
Preliv: sojin jogurt, česen, kapre, gorčica, limonin sok, olivno olje.
Priprava: narezano kitajsko zelje, kodrolistnat ohrovt, kumare, češnjev paradižnik in Chiko klasik razporedimo po krožniku in dodamo robide ter prelijemo s prelivom.
Sestavine:
Chiko klasik
kodrolistni ohrovt
kitajsko zelje
kumare
robide
češnjev paradižnik
čebula
peteršilj
Preliv: sojin jogurt, česen, kapre, gorčica, limonin sok, olivno olje.
Priprava: narezano kitajsko zelje, kodrolistnat ohrovt, kumare, češnjev paradižnik in Chiko klasik razporedimo po krožniku in dodamo robide ter prelijemo s prelivom.
Avtor: Martin Rojnik
Tekst: Kaja Rojnik
Foto: Lara Pirc
#chiko klasik #grashka #plantbased #vegan #food #organic #regional #local #europeanunion #greendeal #fromfarmtofork #healthy #nutritius #wholeplantbased #agriculture #sustainable
Tekst: Kaja Rojnik
Foto: Lara Pirc
#chiko klasik #grashka #plantbased #vegan #food #organic #regional #local #europeanunion #greendeal #fromfarmtofork #healthy #nutritius #wholeplantbased #agriculture #sustainable