Skleda s prosom, Chikotom in hokaido bučo

 

Proso je bilo uporabljeno prvič v Indiji pred 4.000 leti, danes jo predvsem neutrudno propagirajo naše babice, med mladimi pa si še utira pot med trendne priloge. Proso v našem podnebju dobro uspeva in je zaradi brezglutenske lastnosti, dober konkurent "rizibizimaniji". Mi smo uvrstili proseno kašo v našo medpraznično sklado, za vse, ki se boste izogibali božičnemu predoziranju mastnjoče in drugih težko kategornih pojedin. Slavnostno smo razrezali našo domačo hokaido bučo in ji vmasirali za to obdobje primerno začimbno mešanico pimenta, cimeta in koriandra. Proteinsko nenasitnost smo potešili s fermentiranim čičerikinim blokom, da se ne bomo na ulici po nepotrebnem krivo gledali. Pa naj vam gladko spolzi skozi črevesje. ;)

1. Proso po možnosti en dan prej namočite in ga pred kuhanjem sperite z vodo. V posodi na malo olivnega olja pražite svež česen in ingver, zalijte s 2,5 kratnikom vode v primerjavo z maso prosa, dodajte žafraniko, sol in poper. Kuhajte cca 25 min. 

2. Narežite kitajsko zelje in korenje na tanke lističe. Za preliv popečite bučna semena, v procesorju zmešajte semena, bučno olje, jabolčni kis, domačo črno bučno olje (ne šparajte na ceni), gorčico, česen in sol. Po potrebi dodajte malo vode, da dobite kremasto, pa vendar tekočo konsistenco. 

3. Zadnji akt bomo izvršili s peko hokaido buče, čebulo v večjih kosih in sladkim krompirjem v olivnem olju do zlato rjave karamelizacije. Dodamo Chiko rezan na kocke, narezane suhe slive, začimbe piment, cimet in koriander, sol, poper in na koncu zalijemo z malo jabolčnega kisa ali belega vina. 

4. Glede zlaganja vam prepustimo svobodo, za bolj strukturirane ljudi, si razparcelirajte jed na tri dele, bolj kaotičen del prebivalstva lahko zmešate vse v eno okusno zmešnjavo. 


RECEPTURE SO NAMERNO ZAPISANE BREZ GRAMATURE, DA BOSTE PRIČELI RAZVIJATI LASTEN KARAKTER OKUSOV IN UŽIVALI V POZABLJENEM ČUTU, INTUICIJI. VEDNO NAM LAHKO PIŠETE, ČE BOSTE VSEENO POTREBOVALI KAKŠEN NAMIG ALI USMERITEV. HVALA ZA RAZUMEVANJE. PA BREZ ZAMERE. 

#chiko #millet #chickpea #pumpkin #grashka #plantbased #vegan

 

 

Great stories have a  personality . Consider telling a great story that provides personality. Writing a story with personality for potential clients will assist with making a relationship connection. This shows up in small quirks like word choices or phrases. Write from your point of view, not from someone else's experience.

Great stories are  for everyone  even when only written  for just one person . If you try to write with a wide, general audience in mind, your story will sound fake and lack emotion. No one will be interested. Write for one person. If it’s genuine for the one, it’s genuine for the rest.