Tokratne polnjenke zagotovo spadajo med najljubšo jesensko jed, upamo trditi, da skoraj slehernika. Polnjene paprike kar kličejo po jesenskem času, ko se na domačih vrtovih ali pa štantih branjevk bohotijo zrele rdeče in zelene papričice. Doma v pečicah ali zunaj na žarih pa se pečejo paprike za vlaganje v skrinjo ali izdelavo ajvarjevih namazov. Tokratno polnilo smo poleg italijanskega riža nadgradili z nasekljanim Buckom, čebulo, kaprami, zucchini bučkami, peteršiljem in rožmarinom. Popečen narezan Buck resnično nadgradi preprostost in nevtralnost riževe osnove in tako polnilu paprik da svojstveno in dimljeno noto.
zucchini bučke riž paradižnikova mezga olivno olje česen čebula peteršilj
Navalite in dober tek :)
Avtor: Martin Rojnik
Tekst: Kaja Rojnik
Foto: Lara Pirc
#buck klasik #grashka #plantbased #vegan #food #organic #regional #local #europeanunion #greendeal #fromfarmtofork #healthy #nutritius #wholeplantbased #agriculture #sustainable