Polnjene paprike z Buckom klasik in rižem

 

Tokratne polnjenke zagotovo spadajo med najljubšo jesensko jed, upamo trditi, da skoraj slehernika. Polnjene paprike kar kličejo po jesenskem času, ko se na domačih vrtovih ali pa štantih branjevk bohotijo zrele rdeče in zelene papričice. Doma v pečicah ali zunaj na žarih pa se pečejo paprike za vlaganje v skrinjo ali izdelavo ajvarjevih namazov. Tokratno polnilo smo poleg italijanskega riža nadgradili z nasekljanim Buckom, čebulo, kaprami, zucchini bučkami, peteršiljem in rožmarinom. Popečen narezan Buck resnično nadgradi preprostost in nevtralnost riževe osnove in tako polnilu paprik da svojstveno in dimljeno noto.

Sestavine: Buck klasik paprike
zucchini bučke
riž paradižnikova mezga olivno olje česen čebula peteršilj

Polnilo: italijanski brušen riž, 250g nasekljan Buck, 250 g nasekljane čebula, peteršilj, rožmarin, kapre, zucchini bučke. Popečemo čebulo, Buck in bučke, riž kuhamo na zmernem ognju do al dente, za polnilo zmešamo sestavine skupaj . Omaka: paradižnikova mezga, česen, kapre, bazilika. Paprike: primerne za polnjenje, odrežemo pecelje. Napolnimo paprike, jih pokrijemo s pecljem in jih pečemo v paradižnikovi mezgi v zaprti glineni posodi, cca 20 min, nato pokrov odpremo in pečemo še cca 15 min.

Navalite in dober tek :)

Avtor: Martin Rojnik
Tekst: Kaja Rojnik
Foto: Lara Pirc

#buck klasik #grashka #plantbased #vegan #food #organic #regional #local #europeanunion #greendeal #fromfarmtofork #healthy #nutritius #wholeplantbased #agriculture #sustainable