Njoki so hrana, ki vsaj nas, v ekipi Grashka, ponesejo v čas otroštva. Seveda se iz časa slednjega, ragujevih in smetanovih omak, ne spomnimo lahkotnejših, bolj pisanih, zdravih in drugače navdihujočih različic. Zato smo za nagovor in potešitev vašega notranjega otroka pripravili tokratni recept, ki kar vabi k temu, da ga preizkusite. Kremasto omako popestrite z dodanimi popečenimi zucchini bučkami in Oyster Jerkyem, ki s svojo konkretno, aromatično in mesnato noto njokom pričara prav svojstveno dimenzijo.
Sestavine:
Pirini njoki
Oyster Jerky - bio dimljen bukov ostrigar
Ovsena smetana
Zucchini bučke
Svež pehtran
Česen
Sol
Poper
Muškatni orešček
Priprava:
1. V slani vodi kuhamo pirine njoke dokler ne priplavajo na površje, ohladimo pod ledeno vodo.
2. Prepražimo česen in popečemo zucchini bučke na olivnem olju, dodamo Oyster Jerky, ki ga na hitro prepražimo, nato dodamo še ovseno omako, sol, poper in muškatni orešček.
3. V ponev z omako dodamo njoke, jih dobro premešamo in na koncu začinimo z svežim pehtranom.
Avtor: Martin Rojnik
Tekst: Kaja Rojnik
Foto: Lara Pirc
#oyster jerky #grashka #plantbased #vegan #food #organic #regional #local #europeanunion #greendeal #fromfarmtofork #healthy #nutritius #wholeplantbased #agriculture #sustainable
3. V ponev z omako dodamo njoke, jih dobro premešamo in na koncu začinimo z svežim pehtranom.
Avtor: Martin Rojnik
Tekst: Kaja Rojnik
Foto: Lara Pirc
#oyster jerky #grashka #plantbased #vegan #food #organic #regional #local #europeanunion #greendeal #fromfarmtofork #healthy #nutritius #wholeplantbased #agriculture #sustainable