Paradižnikova juha s Tofujem klasik in česnovimi krokanti

 

Paradižnikova juha po navdihu hladne španske juhe t.i. “Gazpacho”, ki jo španci in drugi pripravljajo ob presežkih paradižnikov ob koncu sezone tokrat v topli verziji. Na olivnem olju popražimo česen, dodamo paradižnikovo mezgo, po potrebi dodamo sladilo. Paradižnikovo mezgo kuhamo vsaj 20 min, da dobimo kremno konsistenco. Istočasno v ponvi popečemo tofu klasik, ki ga dodamo zajetni paradižnikovi juhi, ki jo postrežemo s svežo baziliko, sojinim jogurtom in krokanti starega kruha, ki ga na olivnem olju v ponvi dodatno popečemo in začinimo s česnom in rožmarinom.

V času sezone paradižnika, je to najhitrejši in najbolj okusen način, da telo nasitite in ga beljakovinsko podprete s slastnim tofujem ter svežino paradižnikove juhe.

Sestavine:
Tofu klasik
kruh
paradižnikova mezga
paradižnik
sojin jogurt
bazilika
peteršilj
čebula
česen
črni poper

Avtor: Martin Rojnik
Tekst: Kaja Rojnik
Foto: Lara Pirc

#tofu klasik #grashka #plantbased #vegan #food #organic #regional #local #europeanunion #greendeal #fromfarmtofork #healthy #nutritius #wholeplantbased #agriculture #sustainable