Tokratna barvitost in pestrost okusov jedi nas bo popeljala na majčkeno popotovanje. In sicer bomo odpotovali na južnoameriški kontinent, natančneje v Mehiko. Z barvitim burritom boste navdihnili tako zahtevnejše odrasle gurmane kot mlajše nadobudneže. Ker si jo lahko posameznik sestavi, pripravi in zvije po svojem okusu in sam, je primerna za vsa medgeneracijska druženja, lahkotne piknike in rojstnodnevne zabave, kjer si želite uživati s povabljenimi gosti na lahkoten način. Burrito se od tacosa razlikuje po tem, da tortilja povsem ovije nadev, medtem ko je pri tacosu nadev na koncu zvite tortilje viden. Mehiški burrito je običajno polnjen z mehiškim rižem, rdečim fižolom, kuhanim grahom, zeleno solato, salso, guacamolom in sirom. Naš burrito smo sestavili s hišno riževo tortilijo, dimljenim bukovim ostrigarjem in kimchijem.
KUHAN RIŽ Z ZELIŠČI
riž
česen
bazilika
ingver
Skuhamo riž na zmernem ognju s česnom, ingverjem in baziliko. Riž solimo po okusu.
ZELENJAVNA OSNOVA
Oyster Jerky
šalotka
cvetača
kapre
suhi paradižnik v olju
belo vino
svež peteršilj
olivno olje
sol
V ponvi zlatorjavo popečemo cvetove cvetače, nato dodamo narezano šalotko, suh paradižnik, kapre in Oyster Jerky. Vse skupaj dobro popečemo , zalijemo z belim vinom, dodamo peteršilj, sol, poper in na rahlo podušimo.
ZVIJANJE TORTILIJ Z DODATKI
kuhan riž z zelišči
zelenjavna osnova
riževa tortilja z lanom
špinača
majoneza
rjav fižol
ketchup/BBQ omaka
Kimchi
KUHAN RIŽ Z ZELIŠČI
riž
česen
bazilika
ingver
Skuhamo riž na zmernem ognju s česnom, ingverjem in baziliko. Riž solimo po okusu.
ZELENJAVNA OSNOVA
Oyster Jerky
šalotka
cvetača
kapre
suhi paradižnik v olju
belo vino
svež peteršilj
olivno olje
sol
V ponvi zlatorjavo popečemo cvetove cvetače, nato dodamo narezano šalotko, suh paradižnik, kapre in Oyster Jerky. Vse skupaj dobro popečemo , zalijemo z belim vinom, dodamo peteršilj, sol, poper in na rahlo podušimo.
ZVIJANJE TORTILIJ Z DODATKI
kuhan riž z zelišči
zelenjavna osnova
riževa tortilja z lanom
špinača
majoneza
rjav fižol
ketchup/BBQ omaka
Kimchi
Za sestvaljanje burrita postavimo riževo tortiljo na leseno desko, razporedimo žlico majoneze, prekrijemo z svežimi špinačnimi listi, dodamo rižev in zelenjavni nadev z dimljenim bukovim ostrigarjem Oyster Jerky, Kimchi in rjav fižol. Na koncu nadevano tortiljo posujemo z narezanim svežim peteršiljem ter prelijemo z BBQ/ketchup omako. Tortiljo na straneh prepognemo navnoter in jo zvijemo.
Avtor: Martin Rojnik
Tekst: Kaja Rojnik
Foto: Lara Pirc
#oysterjerky #kimchi #grashka #plantbased #vegan #fermented #food #organic #regional #local #europeanunion #greendeal #fromfarmtofork #healthy #nutritious #wholeplantbased #agriculture #sustainable
Za sestvaljanje burrita postavimo riževo tortiljo na leseno desko, razporedimo žlico majoneze, prekrijemo z svežimi špinačnimi listi, dodamo rižev in zelenjavni nadev z dimljenim bukovim ostrigarjem Oyster Jerky, Kimchi in rjav fižol. Na koncu nadevano tortiljo posujemo z narezanim svežim peteršiljem ter prelijemo z BBQ/ketchup omako. Tortiljo na straneh prepognemo navnoter in jo zvijemo.
Avtor: Martin Rojnik
Tekst: Kaja Rojnik
Foto: Lara Pirc
#oysterjerky #kimchi #grashka #plantbased #vegan #fermented #food #organic #regional #local #europeanunion #greendeal #fromfarmtofork #healthy #nutritious #wholeplantbased #agriculture #sustainable