Stopite v stik z nami +386 31 761 936info@graska.si
  

Poletje na

Graški Gori

 
 

Vabimo vas na sobotne kmečko-kulinarične zdrahe na Graški Gori, kjer se bomo posvetili okušanju rastlinskega carstva, stran od hrupa in luči. 

Nekaj se je zgodilo živahnega v nas, da se želimo smejati, kot da je to zadnji smeh, zavrteti stare dobre zbirke rahlo škripajočih in pokajočih plošč, plesati v nam ljubih korakih v senci luči, prisluhniti zgodbam novih, svežih obrazov, objeti poznana ramena, proslaviti hrano, ki nam jo je naša zemlja podarila, vdihniti zrak, kot da vdihujemo vso vesolje. 

Graškina vrtnarsko-kuharska akrobacijska ekipa je pripravila za vas več obsežno degustacijsko prigodo, ki bo razkrila vse do sedanje kulinarične stvaritve, mezili boste lahko raznovrstno in raznopisno selekcijo rastlinskih fermentacij, sezonskih perzervacij, “od zemlje do ust” pripravljenih svežih zelenjavnih nutrientov, sveže trganih in poparjenih zeliščnih čajev ter uživali v naravni vinarski alkemiji. Pekli bomo pogačo z drožmi, lomili kruh med prijatelje in se zabavali z vami vse do noči. 

Se vidimo na sobotnih dogodkih od julija do konca avgusta pri nas na Graški Gori od 12.00 do 20.00. Izberite si svoj najbolj primerno umerjen paket in termin, ki vam ugaja:

MALA POGOSTITEV 

Degustacijska plošča zajema osrednjo Graškino selekcijo delikates.

 VEČ INFO

VELIKA POGOSTITEV

Degustacijska plošča zajema celoten izbor domačih rastlinskih delikates, divjih fermentacij, sezonskih solat in zeliščnih pijač.  

VEČ INFO

PPV - Pogosto Porajajoča Vprašanja 


#Kako na goro?

Naša kmetija se nahaja na naslovu Graška Gora 21, pod občinsko številko 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu. Zaradi zapore v Gaberkah vam svetujemo, da se povzdignete na goro skozi Cirkovce. GPS bi moral na vrhu delovati. V primeru, da se izgubite, nas pokličite na mobilno številko 031 761 936, pošljite dimne signale  ali povprašajte sosede kje se nahaja kmetija Rojnik. 

#Kaj več informacij o kmetiji?

Nekdaj Mirkačeva kmetija, danes Rojnikova, se nahaja na vrhu Graške Gore na nadmorski višini 800 m. Po raziskovanju starih katastrskih zapisov je kmetija stala pred 1800 letom, z večjimi hlevskimi objekti za govedo in njivskimi površinami. Naš oče nam je zapustil kmetijo, ki je bila do danes več kot 30 let ekološko vodena, do leta 2020 smo gostovali mnogoglavo združbo ovac, oslov in konjev. Danes smo usmerjeni v pridelavo in predelavo rastlinskih proteinov in želimo da postane Graška center za razvoj in promocijo odgovorne prehranske kulture. 

#Kako naročiti degustacijo?

Za vas smo oblikovali dva degustacijska paketa, ki sta odmerjena glede na različne prehranske in izkustvene potrebe. Na naši spletni strani izberete željen paket in nam sporočite na email info@graska.si, kakšne so vaše želje. 

#Kako plačam paket?

Izberete datum dogodka in izbran degustacijski paket. Plačate po predračunu in mi vam pošljemu potrditev o plačilu. 

#Koliko časa traja dogodek?

Naša kmetija se odpira ob sobotah od 12.00 do 20.00. Ob nakupu paketa oddate tudi informacijo vašega prihoda. 

#Kaj pa drugi dnevi za večje skupine?

Za izventerminske želje in dodatne catering ponudbe nam pišite na info@graska.si in bomo videli, kako lahko pomagamo.