ODPRT SENDVIČ Z NAMAZOM BEAN IN MARINIRANIMKORENJEM

Za hitri, okusni in zdravi prigrizek vas tokrat vabimo v odprtost sendvičarskih radosti. Vse kar boste potrebovali je suhe kruhke, namaz Bean in marinirano korenje. No, pa da ne pozabimo dobro voljo in apetit.

Potrebujemo:
Bean - bio fermentiran namaz iz borlotti fižola
polnozrnat kruh
korenje
olivno olje
balzamični kis
koprc
poper
sol

Priprava:
Sveže neolupljeno korenje položimo v pekač s peki papirjem in ga obložimo z grobo soljo, pečemo ga 45 min na 180°C stopinj.
Pečeno korenje najprej očistimo grobe soli, ga z lupilcem ali ostrim nožem narežemo na tanke trakove in ga mariniramo z balzamičnim kisom, olivnim oljem, soljo in koprcem.
Na polnozrnat kruh dodamo sloj Bean namaza in ga bogato obložimo z mariniranim korenjem.

Avtor: Martin Rojnik
Tekst: Kaja Rojnik
Foto: Lara Pirc

#bean #grashka #plantbased #vegan #food #organic #regional #local #eurpeanunion #greendeal #fromfarmtofork #healthy #nutritius #wholeplantbased #agriculture #sustainable