KULTNI PANINI Z BUCKOM, HRENOVO MAJONEZO IN SUHIM PARADIŽNIKOM

 

Kontakt

V nove razsežnosti sendvičarskih okusov vas bo tokrat popeljala kraljica med žitaricami - častitljiva ajda. Slednja predstavlja osnovno in gonilno sestavino našega ajdovega valja - Buck. Ajdo zaznamujejo številne zdravilne lastnosti, saj ne vsebuje glutena, je najmočnejše žito po vsebnosti beljakovin, vsebuje visoko vrednost vlaknin, je polna železa, pomaga ustvarjati močne kosti in je nasploh žito za zdravo kri, možgane, srce in ožilje.

Za tokratni kultni panini z Buckom ne potrebujete veliko - ne časa in ne sestavin. Pripravili si ga boste hipoma in ga postreženega snedli na mah, ker je res "brutalno" dober. V ekipi Grashka smo mnenja, da so polnovredni sendviči motivacijsko, kot tudi energijsko gonilo današnjega, v zdrav utrip naravnanega delovnega človeka. Ko nam uhaja čas in se želimo vseeno nasititi z nečim polnovrednim in na hitro pripravljenim, kar nam bo dalo moč in energijo za poskočnejši in lahkotnejši polet skozi dan, je panini z Buckom ultimativna izbira.

POTREBUJEMO:

sveža špinača
vložene kisle kumarice
dimljen ajdov valj - Buck
polnovredna štručka
suh paradižnik
majoneza s hrenom
olivno olje

PRIPRAVA:

Na eno polovico štručke namažemo namaz majoneze s hrenom. Če v trgovini ne dobite tovrstnega namaza, lahko v majonezo dodate sveže nariban hren, ki z visoko vsebnostjo vitamina C, folata ter mineralov, kot so kalij, magnezij, cink in mangan, predstavlja zelo zdrav in okusen dodatek. Na namazano polovičko štručke naložimo na kolobarje narezan Buck, ki ga predhodno popečemo na olivnem olju. Nanj nato naložimo vložen suh paradižnik, sledijo vložene kumarice in na sam vrh listi sveže špinače.


Avtor: Martin Rojnik

Tekst: Kaja Rojnik

Foto: Lara Pirc

Keramika: Tri lukne


#buck #grashka #plantbased #vegan #food #organic #regional #local #europeanunion #greendeal #fromfarmtofork #healthy #nutritious #wholeplantbased #agriculture #sustainable