KROMPIRJEVA SOLATA S KIMCHIJEM IN BRESKVAMI V BALZAMIČNEM KISU

 

Poletna lahkotnost nas je ponesla na bujno porasel domač vrt, do prve zelenjave, ki jo je na vrtovih možno najti ta hip. Krompirjevo solato smo nadgradili s fermentirano zelenjavo - Kimchi, in ji tako pričarali svežino umami okusa. V našem Kimchiju se bohotijo kitajsko zelje, korenje in mlada čebula ter dodan česen, sladka paprika in čili. Solata s krompirjevo osnovo je primerna tudi za ljubitelje konkretne hrane, ki lepo nasiti še tako lačne želodčke. Z dodano  poletno zelenjavo in Kimchijem pa dobi pridih potrebne svežine za vroče dni.

Sestavine:
Kimchi - fermentirana zelenjava
mlad krompir
mlada čebula
kumare
breskve
sveža zelišča
majoneza
jogurt
olje
balzamični kis
sladek sirup

Postopek priprave:
Mlad krompir kuhamo v slani vodi in odstranimo lupino. Pripravimo mešanico majoneze in sojinega jogurta, dosolimo in skupaj dobro premešamo. Zrele breskve narežemo na koščke in jih popečemo na ponvi s kančkom olja, na koncu glaziramo z balzamičnim kisom in sladkim sirupom. Dodamo narezane kumare, mlado čebulo, kimchi in glazirane breskve. Jed lahko osvežite s sezonskimi zelišči kot so koprc, meta in luštrek.

Sell Online. Easily.

This is a simple hero unit, a simple jumbotron-style component for calling extra attention to featured content or information.

Kontakt